Γαρίδες με σκόρδο και λεμόνι

στις

Υλικά:

400 γρ. γαρίδες

70 γρ. ελαιόλαδο

120 γρ. βούτυρο

4-5 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

140 γρ. κρασί λευκό

Χυμό από ένα  λεμόνι

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα

Αλάτι

Φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας την ουρά. Χαράζουμε με ένα μαχαιράκι και βγάζουμε τις ακαθαρσίες. Τις αλατίζουμε και από τις δυο πλευρές. Βάζουμε  ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο  μισό και προσθέτουμε το μισό βούτυρο με το σκόρδο.

Καβουρδίζουμε το βούτυρο με το σκόρδο για 2 λεπτά περίπου, να μυρίσει το σκόρδο.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα το σκόρδο.

Χαμηλώνουμε λίγο ακόμη τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Αφήνουμε λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Τρίβουμε λίγο πιπέρι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο λεμόνι και αλάτι.  

Καλή επιτυχία!!!

Σχολιάστε