Χταπόδι κρασάτο ή ξιδάτο

στις

Υλικά:

 1 Χταπόδι  (περίπου 2 κιλά)  

 1 ποτήρι Ελαιόλαδο

 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό Kρασί

 2 Κρεμμύδια μέτρια (κομμένα σε χονδρές φέτες)  

 4 φύλλα Δάφνης

 Ελάχιστο γαρύφαλλο

 1 ξυλ. Κανέλλας

  Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο  

 Αλάτι

 Φρεσκοκομμένο Πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια. Το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά.  

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το γαρίφαλο, κανέλα, αλάτι και  πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.

Ελέγχουμε αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Καλή επιτυχία!!!

Σχολιάστε