Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα

στις

Υλικά:

450 γρ. μύδια ψίχα

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλα

1 σκ. σκόρδο κομμένο φέτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πράσινη πιπεριά κομμένη μικρό καρέ

1 κόκκινη πιπεριά ή Φλωρίνης κομμένη μικρό καρέ

8 τοματίνια κομμένα στη μέση

λίγη ρίγανη

χυμό ενός λεμονιού

2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

φρεσκοκομμένο πιπέρι

(δεν ρίχνουμε αλάτι στα μύδια, είναι ήδη αλμυρά )

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε τις πιπεριές μαζί με τα τοματίνια. Σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη.  

Τρίβουμε λίγο πιπέρι και ρίχνουμε τα μύδια. Σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά. (Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα στη φωτιά για να μην σκληρύνουν.)

Ανακατεύουμε την μουστάρδα με το λεμόνι και την προσθέτουμε στα μύδια. Μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.   

Είμαστε πλέον έτοιμοι για σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία!!!

Σχολιάστε