Νηστίσιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

στις

Υλικά

Για την γέμιση

300 γρ. σπανάκι

150 γρ. πράσα

100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι

50 γρ. κρεμμύδι ξερό

Λίγο άνηθο

Λίγο μαϊντανό

πιπέρι

150 γρ. από το χυλό

Για τον χυλό

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

110 γρ. αλεύρι καλαμποκιού

530 γρ. γάλα αμυγδάλου

2 κ.σ. μπεικιν παουντερ

25 γρ. ελαιόλαδο

Λίγη ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι. Το χοντροκοβουμε και το αφήνουμε μέσα σε μια λεκάνη. Χοντροκοβουμε το μαϊντανό, τον  άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα πράσα. Το ξερό κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε.  Αλατίζουμε το σπανάκι και το ανακατεύουμε να πάει παντού το αλάτι.  Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε να μαραθούν. Ρίχνουμε πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.  Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τον χυλό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο χυλό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.  Ρίχνουμε στη γέμιση 150 γρ. από το χυλό και ανακατεύουμε.  Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στο πάτο, με μια κουτάλα τον χυλό, κρατώντας λίγο για το τέλος. Απλώνουμε την γέμιση σε όλο το ταψί αλλά όχι γύρο γύρο στις άκρες. Ρίχνουμε τον  υπόλοιπο γύρο γύρο και ενδιάμεσα χωρίς να σκεπάσουμε την πίτα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 40 λεπτά περίπου. Το ταψί το βάζουμε κάτω στο φούρνο χωρίς σχάρα.  Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε 15 λεπτά πριν κόψουμε την πίτα μας. 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!!!   

Σχολιάστε